Kalevan lukion musiikkilinjalla jokaiselle tarjotaan ainutlaatuinen mahdollisuus nostaa oma musiikillinen osaamisensa uudelle tasolle. Musiikkilinjalaisemme pääsevät innostumaan monipuolisesti eri musiikkityyleistä ja instrumenteista ja vahvistamaan kukin omia musiikillisia vahvuuksiaan. Musiikkilinja antaa hienot edellytykset niin lukion jälkeiseen musiikin omatoimiseen harrastamiseen kuin ammattiopiskeluunkin.

Laaja lähes 30 opintojakson valikoimamme huomioi jokaisen omat kiinnostuksen kohteet ja antaa opintojen aikana monipuolisesti uutta musiikillista näkemystä kokemusta eri tyylisestä musiikista. Olit sitten kiinnostunut soittamisesta, laulamisesta, esiintymisestä, säveltämisestä tai vaikkapa musiikkiteknologiasta, musiikilinjamme on sinua varten!

Musiikkilinjalaisemme suorittavat musiikin valtakunnalliset pakolliset ja syventävät opintojaksot sekä runsaasti koulukohtaisia opintojaksoja. Jokainen opiskelija voi tuunata opintotarjottimestamme juuri itselleen sopivan yhdistelmän ja omista valinnoistaan riippuen musiikkilinjalaisemme suorittavatkin noin 30-40 opintopistettä musiikkia lukion aikana. Musiikkilinjallamme saat paljon kokemusta esiintymisestä ja pääset toteuttamaan monenlaisia konsertteja ja muita projekteja yhdessä muiden musiikista innostuneiden kanssa!

Kurssit

MU01 Musiikki ja minä
MU02 Moniääninen Suomi
MU03 Ovet auki musiikille
MU04 Musiikki viestii ja vaikuttaa
MU05 Nuottien maailma
MU06 Näyttämömusiikki ja ilmaisutaito
MU07 Musiikki tutuksi kuunnellen
MU08 Musiikkipsykologia
MU09 Musiikkiprojekti
MU10 Kitaransoiton alkeet
MU11 Kitaransoiton jatkokurssi
MU12 Kosketinsoittamisen perusteet
MU14 Sävellyspaja
MU15 Musiikkiteknologian perusteet
MU16 Äänentoisto- ja valotekniikka
MU17 Studioäänitys
MU18-22 Yhtyemusisointi/bändikurssi
MU23-27 Kuoro
MU28-32 Yhtyelaulu
LD05 Musiikin lukiodiplomi
TA01 Monitaiteellinen musiikkiprojekti