Kotitalous 1 ja 2

Tervetuloa kotitalous 1 ja 2 -kurssien ilmoitustaululle.

Kotitalous 1 ja 2 -kurssit ovat Kalevan lukion kotitalouden ensimmäinen ja toinen peruskurssi. (kot 1 ja kot 2)

Kurssin sisältö:

Näillä kursseilla valmistamme perusruokaa aihealueina kasvikset, liha, kala ja broiler.

Jokaista aihealuetta käsittelemme vähintään kaksi opetuskertaa/kurssi. Lisäksi jokaisen tunnin ohjelmaan sisältyy jonkin leivonnaisen tai jälkiruoan valmistaminen. Keittiötekstiilien huolto ja keittiön puhtaanapito tulevat tutuiksi tuntien loppupuolella kun jokainen ryhmä huolehtii oman keittiönsä siistiin kuntoon.

Projektityö:

Oppilas valitsee jonkin erityisen hyvä ruoan minkä sitten valmistaa kotona. Ruoan valmistuksesta oppilas tekee kirjallisen työn, jonka mukaan hän liittää raportin ruoan valmistamisesta eri vaiheineen sekä arvioinnin. Työhön täytyy myös liittää kuvia valmistusvaiheista ja valmiista ateriasta.

Projektityön loppuun oppilas laittaa laskelman, jossa hän on laskenut raaka-ainekustannukset ateriakokonaisuudesta yhtä ruokailijaa kohden. Jokainen raaka.aine tulee eritellä laskutoimitukseen.

Projektityö palautetaan opettajalle sovittuun päivämäärään mennessä ennen koeviikon alkua joko paperiversiona tai sähköpostilla.

Tämän lisäksi opettaja saattaa antaa tuntikohtaisia tehtäviä.

Kurssit arvioidaan numerolla. Arvosanassa huomioidaan

1. tuntiaktiivisuus ja asennoituminen annettuihin työtehtäviin.
  2. kurssin päätteeksi pidettävän kokeen arvosana.
  3. projektityöstä saatu arvosana.