Gastronauttikurssi

Tervetuloa gastronauttikurssin ilmoitustaululle (kot 8)

Kurssin sisältö:

Valmistamme kurssilla ateriakokonaisuuksia, joita voisimme tilata myös ravintolassa. Perehdymme juhlien järjestämiseen liittyviin kysymyksiin. Mitä juhlimme, ketä kutsumme, missä juhlat järjestetään, mitä tarjoillaan, onko juhlilla joku teema, mikä on budjetti jne. Kurssin lopussa valmistamme noutopöydän valitsemamme teeman puitteissa ja pohdimme kurssilla opittuja asioita itse valmistamamme juhlapöydän äärellä.

Projektityö:

Oppilas suunnittele johonkin itse valitsemaansa juhlaan tarjoiltavat tuotteet. Hän miettii sekä suolaisia että makeita vaihtoehtoja, tarvitseeko ottaa erityisruokavalioita huomioon ja tulevatko vieraat kaukaa vai läheltä yms. Työhön tulee liittää resepti vähintään yhdestä tarjoiltavasta tuotteesta ja sen valmistuksesta kuvien kera. Oppilas analysoi tarjoilukokonaisuuttaan ja perustelee valintojaan. Hän laskee tarjoilupöytänsä kokonaiskustannukset valitsemalleen vierasmäärälle.

Tämän lisäksi opettaja saattaa antaa muita tuntikohtaisia tehtäviä.

Kurssi arvioidaan numerolla. Arvosanassa huomioidaan

1. tuntiaktiivisuus ja asennoituminen annettuihin työtehtäviin.
  2. kurssin päätteeksi pidettävän kokeen arvosana.
  3. projektityöstä saatu arvosana.