Kalevan lukion opiskelijoista muodostuu koulun opiskelijakunta. Opiskelijakunnan hallitus valitaan opiskelijakunnan jäsenistä eli koulun opiskelijoista. Hallituksen puheenjohtaja sekä jäsenet ja varajäsenet valitaan kerran vuodessa pidettävässä yleiskokouksessa. Yksi hallituskausi kestää vuoden.

Opiskelijakunnan hallituksen kokouksissa on aina läsnä opettajakunnan edustaja, joka auttaa opiskelijakuntaa ja valvoo sen toimintaa. Kalevan lukion opiskelijakunnan hallituksen päätehtäviä ovat erilaisten tapahtumien järjestäminen ja koulun opiskelijoiden edustaminen.

Opiskelijakunta järjestää vuosittain useita tapahtumia, esimerkiksi soihtumarssin, valokuvauksen ja abien tj100 -päivän. Opiskelijakunnan hallituksella on myös laajat mahdollisuudet vaikuttaa koulun toiminnan suunnitteluun ja opiskelijan viihtyvyyden parantamiseen. Esimerkiksi koulumme johtokunnan kokouksissa ja koulun ruokalatoimikunnan kokouksissa on aina mukana kaksi opiskelijakunnan edustajaa. Hallitus toimii myös linkkinä oppilaiden ja opettajien sekä rehtorin välillä.

Aktiivisesti opiskelijakunnan toiminnassa mukana olevat voivat saada työstään kurssisuorituksen. Suorituksen myöntämisestä vastaa rehtori. Opiskelijakunnan toimintaan voi lähteä mukaan myös ilman, että on hallituksen jäsen, sillä tapahtumiin ja työryhmiin tarvitaan aina vapaaehtoisia.

Hallituksen kokoukset ovat avoimia, eli kaikki opiskelijat ovat niihin tervetulleita.