Haku musiikkilinjalle

Musiikkilinjalle haettaessa saa lisäpisteitä soitin- ja laulututkinnoista, erilaisten musiikkiharrastusten kestosta, musiikinopettajan lausunnosta sekä musiikillisesta omaelämäkerrasta ja tallenteesta. Kokonaispistemäärä muodostuu keskiarvosta (max. 10.0) ja musiikillisista ansioista (max. 1.0). Lausuntolomakkeet on palautettava viimeistään 29.3.2021 osoitteella Salhojankatu 33, 33500 Tampere tai sähköpostilla kalevanlukio@kalevanlukio.com klo 15.00 mennessä.

Tästä voit tulostaa musiikkipainotteisen linjan lausuntokaavakkeet:
Musiikin opettajan lausunto -kaavake (pdf)
Musiikinharrastuksen ohjaajan lausunto -kaavake (pdf)

Musiikillisen omaelämäkerran sekä linkin tallenteeseen voit palauttaa  23.2.-29.3.2021.

Linkki lomakkeeseen tässä.

Pisteytys

instrumenttitutkinnot pt.2 + pt.3 (0,1p + 0,1p)
ohjattu soitto-/lauluharrastus, vähintään 3 vuotta (0,1p)
orkesteri/kuoro/yhtye vähintään 2 vuotta (0,1p)
TAI musiikin perustason päättötodistus (0,4p)
(todistukset)

musiikinopettajan lausunto (kaavake) (0,1p)
mahdolliset harrastuslausunnot (kaavake), musiikillinen omaelämäkerta sekä video- tai äänitallenne (lomake) siitä, mikä tuo parhaiten esille hakijan yksilölliset taidot. (0,5p)

maksimi (0,4p + 0,6p)

Hanki todistukset musiikkiopinnoistasi ja suoritetuista tutkinnoista

Ammattiopistosta, konservatoriolta ja musiikkiopistolta saat ns. opintorekisteriotteen, jossa näkyvät kaikki opintosi sekä suorittamasi tutkinnot.
Jos opiskelet muualla (esim. kansalaisopistossa) tai yksityisesti, pyydä opettajalta kirjallinen todistus opintojen kestosta ja viikkotuntimäärästä. Tämän todistuksen voit pyytää myös oman koulusi musiikinopettajalta, jos sinulla ei ole yksityistä opettajaa. Huom! Saadaksesi koulun ulkopuolisesta musiikkitoiminnasta (soitin/laulu vähintään 3 vuotta tai orkesteri/kuoro/yhtye vähintään 2 vuotta) harrastuspisteitä on sinun siis toimitettava ohjaajan tai opettajan allekirjoituksella oleva todistus harrastus- toiminnasta. Kaikissa suorituksissa riittää ylimmän tutkinnon todistus, eli jos olet esim. suorittanut pt.3 – tutkinnon, pt.2 – todistusta ei tarvita

Tallenteen ohjeet:
Lähetä lomakkeen kautta lyhyt video- tai ääninäyte omasta musisoinnista (minuutti riittää). Tekninen toteutus ei ole pääasia vaan esimerkiksi kännykällä kuvattu video käy hyvin. Jos videolla näkyy useampi henkilö, kerro kuka heistä olet. Voit ladata näytteesi esim. seuraaviin paikkoihin: YouTube, Vimeo, Soundcloud, Google Drive, Dropbox.

Lisätietoja voit tiedustella osoitteesta kalevanlukio@kalevanlukio.com.