Kalevan lukion musalinja kannattaa laittaa ensimmäiseksi hakutoiveeksi aina, jos harrastaa tai on harrastanut musiikkia. Musiikkilinjalla olo ei estä opiskelemasta muita oppiaineita vaan lukujärjestys tehdään sellaiseksi, että musiikkiopintojen yhdistäminen muihin aineisiin on helppoa.

Kalevan lukion musiikkilinjalla jokaiselle tarjotaan ainutlaatuinen mahdollisuus nostaa oma musiikillinen osaamisensa uudelle tasolle. Musiikkilinjalaisemme pääsevät innostumaan monipuolisesti eri musiikkityyleistä ja instrumenteista ja vahvistamaan kukin omia musiikillisia vahvuuksiaan. Musiikkilinja antaa hienot edellytykset niin lukion jälkeiseen musiikin omatoimiseen harrastamiseen kuin ammattiopiskeluunkin.

Laaja lähes 30 opintojakson valikoimamme huomioi jokaisen omat kiinnostuksen kohteet ja antaa opintojen aikana monipuolisesti uutta musiikillista näkemystä kokemusta eri tyylisestä musiikista. Olit sitten kiinnostunut soittamisesta, laulamisesta, esiintymisestä, säveltämisestä tai vaikkapa musiikkiteknologiasta, musiikilinjamme on sinua varten!

Musiikkilinjalaisemme suorittavat musiikin valtakunnalliset pakolliset ja syventävät opintojaksot sekä runsaasti koulukohtaisia opintojaksoja. Jokainen opiskelija voi tuunata opintotarjottimestamme juuri itselleen sopivan yhdistelmän ja omista valinnoistaan riippuen musiikkilinjalaisemme suorittavatkin noin 30-40 opintopistettä musiikkia lukion aikana. Musiikkilinjallamme saat paljon kokemusta esiintymisestä ja pääset toteuttamaan monenlaisia konsertteja ja muita projekteja yhdessä muiden musiikista innostuneiden kanssa!

Haku musiikkilinjalle

Musiikkilinjalle haettaessa saa lisäpisteitä soitin- ja laulututkinnoista, erilaisten musiikkiharrastusten kestosta, musiikinopettajan lausunnosta sekä musiikillisesta omaelämäkerrasta ja tallenteesta. Kokonaispistemäärä muodostuu keskiarvosta (max. 10.0) ja musiikillisista ansioista (max. 1.0). Lausuntolomakkeet on palautettava viimeistään 31.3. klo 15.00 osoitteella Salhojankatu 33, 33500 Tampere tai sähköpostilla kalevanlukio@kalevanlukio.com klo 15.00 mennessä.

Tästä voit tulostaa musiikkipainotteisen linjan lausuntokaavakkeet:
Musiikin opettajan lausunto -kaavake (pdf)
Musiikinharrastuksen ohjaajan lausunto -kaavake (pdf)

Musiikillisen omaelämäkerran sekä linkin tallenteeseen voit palauttaa 31.3. mennessä.

Voit esikatsella lomaketta tästä.

Linkki sähköiseen lomakkeeseen tulossa myöhemmin.

Pisteytys

Pisteytys

instrumenttitutkinnot pt.2 + pt.3 (0,1p + 0,1p)
ohjattu soitto-/lauluharrastus, vähintään 3 vuotta (0,1p)
orkesteri/kuoro/yhtye vähintään 2 vuotta (0,1p)
TAI musiikin perustason päättötodistus (0,4p)
(todistukset)

musiikinopettajan lausunto (kaavake) (0,1p)
mahdolliset harrastuslausunnot (kaavake), musiikillinen omaelämäkerta sekä video- tai äänitallenne (lomake) siitä, mikä tuo parhaiten esille hakijan yksilölliset taidot. (0,5p)

maksimi (0,4p + 0,6p)

Hanki todistukset musiikkiopinnoistasi ja suoritetuista tutkinnoista

Ammattiopistosta, konservatoriolta ja musiikkiopistolta saat ns. opintorekisteriotteen, jossa näkyvät kaikki opintosi sekä suorittamasi tutkinnot.
Jos opiskelet muualla (esim. kansalaisopistossa) tai yksityisesti, pyydä opettajalta kirjallinen todistus opintojen kestosta ja viikkotuntimäärästä. Tämän todistuksen voit pyytää myös oman koulusi musiikinopettajalta, jos sinulla ei ole yksityistä opettajaa. Huom! Saadaksesi koulun ulkopuolisesta musiikkitoiminnasta (soitin/laulu vähintään 3 vuotta tai orkesteri/kuoro/yhtye vähintään 2 vuotta) harrastuspisteitä on sinun siis toimitettava ohjaajan tai opettajan allekirjoituksella oleva todistus harrastus- toiminnasta. Kaikissa suorituksissa riittää ylimmän tutkinnon todistus, eli jos olet esim. suorittanut pt.3 – tutkinnon, pt.2 – todistusta ei tarvita

Tallenteen ohjeet:

Lähetä lomakkeen kautta lyhyt video- tai ääninäyte omasta musisoinnista (minuutti riittää). Tekninen toteutus ei ole pääasia vaan esimerkiksi kännykällä kuvattu video käy hyvin. Jos videolla näkyy useampi henkilö, kerro kuka heistä olet. Voit ladata näytteesi esim. seuraaviin paikkoihin: YouTube, Vimeo, Soundcloud, Google Drive, Dropbox.

Lisätietoja voit tiedustella osoitteesta kalevanlukio@kalevanlukio.com.