Kotitalous

Kalevan lukiossa Tampereella alkoi syksyllä 2009 kotitalousopetus. Lukio on ensimmäinen Suomessa, missä laajamittainen kotitalouden opiskelu on mahdollista.

Lähtökohtamme Kalevan lukiossa on tarjota laadukasta opetusta mikä tähtää lukioikäisten opiskelijoiden tarpeisiin niin, että taidoista olisi käytännön apua heidän jokapäiväisessä elämässä. Kotitalousopetus on luonteeltaan erilaista kuin kotitalouden ammattilinjoilla tapahtuva opiskelu. Siinä missä ammattikoulutus tähtää ammatin suorittamiseen ja taitojen kehittämiseen niin, että oppilas pärjäisi työelämässä, lukion kotitalousopetuksessa tähdätään opiskelijoiden henkilökohtaisten kotitaloustaitojen kehittämiseen.

Kalevan lukiossa on mahdollista suorittaa kymmenen eri kotitalouskurssia. 7 kurssille näistä on tehty kurssimateriaalivihkot.

Vihkot maksavat opiskelijoille 5 euroa kappale. Vihkot ovat:

1. Peruskurssit 1 ja 2
  2. Leivontakurssit 1 ja 2
  3. Bon Apetit -kurssi
  4. Loput kurssit -vihko (Edullista elämää sekä Gastronauttikurssi)

Hygieniapassikurssilla käytämme siihen tarkoitettua opiskelumateriaalia, joka on alun perin Sitran tuottama. Kakkukurssilla käytämme leivonta-alan kirjallisuutta monipuolisesti ja lukiodiplomikurssilla opiskelija valitsee itse lähteensä aihealueensa ja työn laajuuden mukaan.

Mikäli Teillä ilmenee kysyttävää niin ottakaa yhteyttä opettajaan

elina.leppanen(a)kalevanlukio.com